El cineasta israelià Yotam Feldman assegura que:

Israel exporta míssils Rafael utilitzats per assassinar a Gaza, drones de IAI, els mètodes de combat del general Aviv Kochavi i murs de separació de Magal, però també juristes, experts en administració de la població a la manera de l’administració civil d’Israel sobre Cisjordània, i fins i tot l’ètica de guerra. Potser és aquesta la raó per la qual l’esquerra té una presència més forta aquests dies amb tal negoci. Yossi Beilin ven “productes de seguretat”, Shlomo Ben Ami va ocupar un alt càrrec a Global CST que ha proporcionat al Govern colombià armes i serveis de capacitació i Ehud Barak va entrar en aquesta línia de negoci en el seu apogeu, després de l’11-S.

Aquest enfocament dóna els seus fruits. Un actor clau de la indústria militar em va dir que les proves de funcionament a la Franja de Gaza de la BMS [Battle Management System] de Elbit), ha permès a Elbit d’elevar el seu preu en un acord signat un any més tard amb Austràlia . El mateix passa amb Rafael. L’empresa va declarar obertament que aprofitaria l’escalada que va precedir l’operació Pilar Defensiu – amb el primer ús operatiu de la Cúpula de Ferro – per augmentar al voltant de 500 milions de shekels (uns 135 milions de dòlars) a través de l’emissió de bons. Un venedor de IAI ( Israel Aerospace Industries ) em va dir que els assassinats i les operacions a Gaza produeixen un increment de desenes de punts percentuals en les vendes de la companyia.

(Interview with Israeli filmmaker Yotam Feldman: ‘Wars on Gaza have become part of Israel’s system of governance’ ” 26 de maig, disponible a: http://www.australiansforpalestine.net/80906)

Les tres empreses esmentades, Rafael, IAI i Elbit, tristament beneficiades de la violència a Gaza, són, probablement, les tres empreses que més s’han beneficiat de l’oportunitat de negoci que representa Espanya.